2010-001
 
Fotografie is al een hobby van mij sinds mijn 16e levensjaar, eerst begonnen met een analoge compact camera maar die had ik al snel ingeruild voor een analoge Spiegelreflex camera. Deze eerste camera had geen tot weinig mogelijkheden en na een paar jaar heb ik hem ingeruild voor mijn eerste Nikon camera.
Omdat er alleen maar analoge toestellen waren en ik wel m'n eigen films wilde ontwikkelen ben ik begonnen aan het bouwen van mijn eigen Doka.
Eerst een beetje experimenteel, maar later werd het een echte doka waar ik mijn films kon ontwikkelen en mijn eigen foto's kon afdrukken. Eerst in zwart wit maar later ook kleuren foto's.
 
Toen het digitale tijdperk aanbrak heb ik in 2000 mijn eerste digitale compact camera gekocht, met nog geen 1,2 Mega pixels was dit natuurlijk geen vergelijk met analoge toestellen, maar het begin was er.
 
 
 
 
 
 
 
In 2004 kreeg ik van mijn oom een HP compact camera met 3,1 Mega pixels en was mijn eerste "goeie" digitale camera.
Eind 2004 kocht ik mijn Nikon digitale spiegelreflex camera die ik een lange tijd gebruikt heb. Maar al doende kwam ik functionaliteit te kort en heb een nieuwe Nikon gekocht maar nu in de professionele lijn van Nikon.
Na veel foto's gemaakt te hebben ben ik gaan kijken naar een echte Pro camera van Nikon en heb nu twee camera's in gebruik uit deze lijn. Ook is het assortiment aan lenzen en flitsers enorm uitgebreid en ben nu klaar voor de meest uiteenlopende opdrachten.
 
Ik ben begonnen als een auto didact, maar merkte al wel dat ik echte diepgaande kennis miste, dus ben ik een opleiding gaan volgen bij de fotovakschool in Apeldoorn en in februari 2011 ben ik dan ook geslaagd voor de Vakopleiding Fotografie.
Dit was een pittige maar zeer leerzame opleiding.
 
Omdat ik ook nog een gewone baan heb naast het fotograferen kan ik de kosten hiervoor ook lekker laag houden zodat iedereen de kans krijgt om eens een goede foto serie te laten maken.
Ik hoef het gelukkig niet voor het geld alleen te doen en dat maakt juist het verschil want op deze manier kan ik mijn passie in de fotografie echt helemaal tot zijn recht laten komen.
 
Sinds een tijdje ben ik er eindelijk achter waarom ik het fotograferen zo leuk vind, dit kwam doordat we aan het fotograferen waren op City Moves in Zwolle.
Tijdens het fotograferen zie je de gezichten van de mensen helemaal blij worden als ze een foto zien die je gemaakt hebt en die blijdschap dat is de drijfveer waar ik het voor doe.
 
Mensen blij maken met hetgeen ik graag doe, fotograferen !
Kortom veelzijdig en enthousiast!
 
Edwin van Emst fotografie, met oog voor detail!!